Будинок в класичному стилі. Початок будівництва. Частина І.

Будинок в класичному стилі. Початок будівництва. Частина І.

Навесні цього року, щойно зійшов сніг, в Сокальському районі Львівської області було продовжено будівництво однородинного житлового будинку, проект якого був розроблений в АБ "ХІІ".
Робота над проектом була завершена влітку 2012р. Восени були зведені збірні фундаменти, після чого будівництво було заморожено на зимовий період.
Садиба спроектована в класичному стилі і передбачає використання якісних оздоблювальних матеріалів та класичного декору, без надмірностей.

Головний фасад та вигляд з двору




Доля проекту дивна, адже будинок проектувався зовсім на іншій ділянці, з іншими параметрами (розмірами та пропорцією) та орієнтацією північ-південь. На користь даної ділянки спрацював той факт, що вона розташована далеко від транспортних магістралей і має чудовий краєвид на пагорби Сокальщини.




Вигляд на пагорби Сокальщини з майбутньої вітальні.

Майбутня тераса. Вихід з вітальні та кухні. На ілюстрації головного фасаду її видно ліворуч.
Коли постало питання прив'язки вже готового робочого проекту до даної ділянки, то запропоновані зміни не задовольнили замовника. Отже було вирішено залишити проект без змін і розпочати будівництво негайно.
Ділянка розташована у низині і має незначний ухил. Тож місце розташування будинку було очевидним: на підвищенні і подалі від дороги, адже глибина ділянки складає близько 70м .

Після узгодження відміток дороги на в'їзді на ділянку з відміткою входу у будинок, були розпочаті роботи по влаштуванню фундаменту. Під час роботи по вертикальному плануванню дійшли висновку, що відмітку першого поверху потрібно суттєво підняти. Враховуючи те, що по проекту передбачався високий цоколь -  фундамент не було потрібно сильно заглиблювати. Таким чином, з'явився цокольний поверх, який попередньо не передбачався.



Перетин вздовж ділянки. Видно значний обсяг земляних робіт.
На сьогоднішній день повністю зведений перший поверх і встановлена опалубка під колони. Фотозвіт в наступному дописі.



Немає коментарів:

Дописати коментар