Благоустрій території коло будинку за угорським проектом

Благоустрій території коло приватного будинку за угорським проектом.

   У с.Відники, неподалік відпочинкового комплексу "Бухта вікінгів", на відкритому пагорбі, був збудований неординарний приватний будинок за проектом відомого угорського архітектора. Особливим є не тільки планувальна структура (в будинку практично немає прямих кутів), але і архітектурний образ будинку, що має яскраво виражений антропоморфічний характер.

Фото будинку на момент початку робіт по благоустрою території



   Мені дуже імпонує те, що власник будинку звернувся до мене з проханням допомогти організувати навколишній простір довкола цієї особливої садиби.
Перед нами постало наступне завдання: спланувати і знайти місце для гаражу на два автомобілі, дизель генератора, господарської будівлі та дровітні. Також, потрібно було запроектувати огорожу з прибудованою пічкою барбекю. Також було побажання передбачити місце під невелику водойму.
Основні вимоги замовника були наступними:
- зберегти вигляд на садибу, який відкривається з магістральної дороги;
- максимально ефективно використати територію;
- застосувати характерні ознаки архітектури садиби для збереження цільності усього комплексу;
- застосувати проектні рішення, що зможуть знизити витрати на будівельні матеріали.
- забезпечити естетичні якості комплексу споруд та малих архітектурних форм.
Перший ескіз планування території.

   Ми почали з того, що для оптимізації площі забудови в об'ємі споруди гаражу вирішили розташувати дизель-генератор, господарське приміщення приєднати до однієї стіни гаражу, з іншого боку долучити дровітню, використавши спільний дах.
Гараж і дровітню треба було розташувати безпосередньо при заїзді, щоб не мостити зайву територію бруківкою. Розворотний майданчик перед гаражем одночасно має використовуватись при розвантаженні, сортуванні і порізці дров.

Робочий ескіз. Хід думок замовника відображає червоний колір.



Ширину в'їзної брами, ширину воріт гаражу та кут розташування гаражу по відношенню до лінії заїзду визначили практично. Замовник декілька разів виконував маневр заїзду-виїзду, після чого були внесені корективи в планувальну схему.
Варіанти розташування гаражу з різним кутом орієнтації відповідно до заїзду.


Спільний робочий ескіз (з замовником) бачення огорожі.








































   Огорожа прийняла хвилеподібну форму в плані. Така форма давала більшу жорсткість протяжній конструкції, з невеликим поперечним перерізом (товщини стінки огорожі). Додатково отримали цікавий архітектурний елемент зі сторони вулиці, з якої влаштований заїзд на територію маєтку.
Фінальний ескіз планування території



Розгортка огорожі зі сторони вулиці

Фрагмент огорожі зі сторони будинку. Вигляд на барбекю




Немає коментарів:

Дописати коментар