Ескізуємо інтер'єр

Ескізуємо інтер'єр.
   До Вашої уваги ескізи до інтер'єру садиби, виконані 2006р. Цікаво те, що інтер'єр втілений замовником із скупульозною точністю без виконання креслень, і без зайвих коментарів з мого боку.
На ескізах: Вітальня, Столова, Спальня батьків і ванна кімната, Дитячі кімнати.




Вище зображено декілька ескізів ванної кімнати. На зображеннях інтер'єру можна побачити кольорове вирішення оздоблення стін та підлоги, а також принципову схему вирішення частини приміщення біля умивальнику. Ідея в тому, щоб поставити умивальник на кам'яну столешню, яка може опиратись на шість опор, що за стилістикою імітують невеликі колони. Частина стіни за столешнею має виступ і створює полицю на висоті приблизно 1,1м. Поличка може бути використана для того, щоб оперти дзеркало в масивній багетній рамі.  Пару невеликих світильників з абажурами теж можуть знайти собі тут місце. Широку столешню можна використати не тільки для монтажу накладного умивальника. Вона може також слугувати як туалетний столик. Для цього достатньо поставити красиве дзеркало довільної форми і влаштувати тумбу під столешнею. Площа і пропорції цієї ванної кімнати, а також компонування санітарних приладів дозволяють використати керамічну плитку на стінах тільки до певної висоти - 1,2-1,3м. Вище можна використовувати цікаву фактуру декоративної штукатурки. Плитка на стінах не доходить до самої стелі! Це робить  ванну кімнату більш схожу на житлову кімнату.
Цей ескіз дитячої кімнати дає принципове розуміння вирішення інтер'єру. Стилістика кімнати подана у футуристичному стилі. Функціонально вона розділена на дві частини: робочу і відпочинкову. Відпочинкову зону позначає підвищення. Подіум висотою 150мм (дерев’яний каркас покритий ковроліном). Гардероб відокремлений від кімнат двосторонніми шафами. У приміщення кімнати “відрита” частина меблевої конструкції у вигляді тумби під медіа та відкритих полиць, у гардероб “відкрита” одягова шафа. В центрі відпочинкової зони два крісла-мішки, які можна вільно пересувати по кімнаті. Вони не мають гострих кутів і жорстких конструктивних елементів.
В робочій зоні: учнівський стіл, невелика шафа для книжок та навісні полиці.
Кольорове вирішення стін: білий, відтінки сірого, та акценти яскравих кольорів (відтінки червоного або фіолетового). “Головна” стіна оздоблена ритмом “ілюмінаторів”. У центральній частині стіни - чотири світильника (бра). Стеля над відпочинковою зоною виконана в гіпсокартоні, опуском на 50-70мм. В центрі опуску чотири отвори круглої форми діаметром 700мм для влаштування в них круглих стельових світильників з сатиновим алюмінієвим обрамленням.


На даному ескізі дитячої кімнати, праворуч, можна побачити варіанти поділу кімнати за функціональними ознаками. Зона відпочинку позначена голубим кольором, робоча зона - персиковим.


Немає коментарів:

Дописати коментар